vineri, 20 aprilie 2018

« Fabule » - un nou album de benzi desenate de Şerban Andreescu




Când poetul francez Jean de La Fontaine, acum 400 de ani, scria acele minunate fabule care au încântat copilăria a zeci de generaţii de copii (deşi nu le scrisese special pentru ei, ci mai degrabă pentru a ocoli cenzura şi a putea critica în voie aristocraţia şi biserica), nici nu bănuia că în secolul XX se va naşte la Bucureşti un autor nu doar foarte talentat la desen,  ci şi cu mult simţ al umorului, pe numele său Şerban Andreescu, care va avea excelenta idee de a-i adapta, sub formă grafică,  micile perle literare (fără ghilimele).



După ce a bedeizat, în ultimii ani, povestiri şi romane semnate de Ion Creangă, Ion Luca Caragiale şi Jules Verne, iată că acum Şerban Andreescu a „atacat” şi  acest clasic absolut al literaturii mondiale, La Fontaine.
În 40 de planşe,  desenate dens şi mustind umor prin toţi porii (aproape că nici nu mai trebuie să citeşti replicile personajelor pentru a zâmbi), Andreescu a desenat 23 dintre cele mai cunoscute fabule ale lui La Fontaine şi le-a adunat între coperţile cartonate ale albumului purtând titlu simplu de Fabule.
Inutil să mai spun că această mică bijuterie grafică se adresează copiilor de toate vârstele, de la 5 la 100 de ani!


Albumul (care costă 40 de lei) va fi lansat – în premieră mondială ! – în cadrul colocviului România Francofonă 2018, care se va derula între 27-28 aprilie la Craiova.  Fanii care nu pot ajunge la lansare pot comanda albumul pe adresa blogului şi-l vor primi (ulterior) cu dedicaţie personalizată din partea desenatorului.


Niciun comentariu: