miercuri, 31 ianuarie 2018

O româncă printre câştigătorii concursului internaţional Medibang`s Art din Japonia


În cursul lunii noiembrie 2017 site-ul Medibang`s Art din Japonia a organizat un concurs internaţional de ilustraţii. S-au primit lucrări de la peste 1000 de participanţi şi, dintre aceştia, au fost aleşi 10 câştigători. Printre ei s-a numărat bucureşteanca  Ioana Niţulescu (cu desenul de mai sus). Ori, Ioana, aşa cum poate vă aduceţi aminte unii dintre dvs., a debutat pe blogul nostru în data de 8 martie 2017, cu o bandă desenată în stil manga.


Este interesant cum desenele animate japoneze,  transmise la televiziunile noastre, au influenţat o generaţie întreagă de copii talentaţi la desen. Am observat acest lucru şi la concursurile BD organizate în cadrul Salonului Internaţional al Benzii Desenate de la Constanţa, unde multe lucrări erau desenate în acest stil grafic neobişnuit.
Dintre toţi copiii însă, doar Ioana a  reuşit să câştige un concurs internaţional şi să-i bată pe japonezi la ei acasă. Frumoasă performanţă !






Sunt convins că vom mai auzi de Ioana Niţulescu, după ce va termina Facultatea de Animaţie şi Game Design (din cadrul Sound Audio Engineering Institute) unde este în prezent studentă.

Niciun comentariu: