luni, 31 iulie 2017

Louis de Funès şi banda desenată


Cred că aţi remarcat că  în cursul lunii iulie mai multe filme cu Louis de Funès au fost difuzate/redifuzate de diverse posturi TV.
 Este o ocazie bună să ne reamintim că îndrăgitul actor a interferat de mai multe ori cu banda desenată.



Astfel, în 1951, unul dintre primele filme în care a jucat de Funès a fost  Bibi Fricotin, realizat după o celebră serie de benzi desenate.
În anii 60 de Funès ar fi dorit să-l interpreteze pe Asterix (alături de Lino Ventura în rolul lui Obelix) dar încă nu se inventaseră efectele speciale care să dea farmecul cunoscut al filmelor cu Asterix din anii 2000.





În 1981 Morris îi  împrumută figura dar şi caracterul personajelor sale lui Boss, un escroc notoriu (precum Muzeul Ciubotariu) în albumul Le Bandit Manchot, din seria aventurilor lui Lucky Luke.





În 2014, la aniversarea centenarului naşterii sale, a fost publicată biografia sa în benzi desenate:
Louis de Funès, une vie de folie et de grandeur, scenariu François Dimberton, desene  Alexis Chabert şi culori Magalie Paillat, editura  Delcourt.




Tot în acest an editura Jungle publică albumul de caricaturi Louis de Funès - Rabbie Jacob a la folie, de Philippe Chanoinat şi Da Costa.



Născut pe 31 iulie 1914, dacă ar fi trăit, Louis de Funès ar fi împlinit azi 103 ani.

Oricum el rămâne o legendă vie a comediei franţuzeşti şi cel puţin două generaţii de cinefili nu-l vor uita cât vor trăi. 


Niciun comentariu: