joi, 6 iulie 2017

1000 de postări!



Ieri  am publicat postarea cu numărul 1000 pe acest blog!
E o ocazie bună să facem un mic bilanţ.


Dintr-un total de peste 330.000 de  afişări, 220.000 sunt din România, 27.000 din Statele Unite,  16.000 din Rusia, 15.000 din Germania şi 13.000 din Franţa. Alţi cititori care urmăresc blogul provin din Ucraina, Italia, Regatul Unit, Moldova şi Belgia. Evident, cum un cititor citeşte mai multe postări de pe blog, numărul total al acestora este cu mult mai mic, poate chiar de 10 ori,  decât numărul de afişări.
De asemenea, cu excepţia cititorilor francezi şi belgieni care ştiu că urmăresc blogul pentru că îmi scriu (de altfel aţi observat că uneori mai postez şi texte în franceză) bănuiesc că alţi cititori din străinătate, mai ales din Rusia, Ucraina, Regatul Unit, sunt de fapt români stabiliţi acolo...

Cum nu am informaţii despre vârsta, sexul, profesia cititorilor noştri, mă voi opri astăzi la cei  40 care s-au înscris la rubrica "Persoane interesate" de pe prima pagina a blogului.

Astfel, dintre cele 40 de persoane, 25 sunt bărbaţi şi  15  femei.
Dintre toţi,  doar 8 sunt autori de benzi desenate: Mircea Arapu, Şerban Andreescu,  Valentin Cristescu, Cătălin Negrea, Octav Ungureanu, Alexandra Gold şi Albin Stănescu.

Cred că aţi remarcat că am scris despre mult mai mulţi autori BD români  pe  acest blog şi , dacă unii îşi risipesc câteva secunde din viaţa lor ca să-mi mulţumească, telefonic, pe mail sau pe facebook, alţii tratează cu indiferenţă aceste articole de promovare a lor şi mai sunt şi vreo trei - Pîrligras, Mirescu şi Barbu care, pentru faptul că am spus adevărul despre pornografii escroci de la Jumătatea Plină,  s-au coalizat cu doi cocalari  ai benzii desenate, Ratoiu şi Iacob,  şi  mi-au "mulţumit" cu insulte şi înjurături  (dovedind public că bunul lor simţ le este invers proporţional cu talentul ... iar despre recunoştinţă ce să mai vorbesc...)

Dar autorii BD sunt şi ei oameni, au calităţile şi defectele oricărui om şi oricum, am observat că şi între ei, îşi dau like-uri pe facebook, se pupă libidinos pe obraz când se întâlnesc, dar de fapt se detestă cordial şi nu pierd ocazia să se miştocărescă în absenţă, ba chiar şi în cadrul unor grupuri de discuţii ("bârfe" ar fi cuvântul mai potrivit pentru astfel de grupuri, cum este BBD, de exemplu).

Noroc că banda desenată românească nu este reprezentată de aceştia, ci de oameni nu doar supra-talentaţi dar şi cu enorm de mult bun simţ, precum Livia Rusz, Puiu Manu, Albin Stănescu, Vintilă Mihăescu, Sandu Florea, Valentin Tănase, Mircea Arapu, Radu Gavrilescu,  Cristian Ciomu, Gabriel Rusu, Alexandra Gold,  Raluca Dragomir, Alin Teodor, Octav Ungureanu şi mulţi mulţi alţii, sper să nu se supere că nu le dau numele...

De asemenea, am avut bucuria  să observ că  trei scriitori pe care îi îndrăgesc în mod deosebit şi-au declarat interesul public pentru benzi desenate în general şi pentru blogul nostru în special, unul dintre dânşii  trimiţându-ne periodic de la Paris informaţii despre banda desenată.

Aşadar, acest mini-bilanţ îl consider pozitiv şi feed-back-urile pe care le primesc în mod regulat, de la dvs., dragi cititori, mă încurajează să continui activitatea mea de promovare a benzii desenate.

Ţin încă o dată să mulţumesc  corespondenţilor şi colaboratorilor acestui blog - fără ajutorul lor el ar fi fost mult mai sărac.

În încheiere vă reamintesc că banda desenată, mai mult decât oricare altă formă de lectură, este "medicamentul" cel mai indicat pentru a vă menţine spiritul tânăr!

Oricum, dvs., cititorii acestui blog, v-aţi convins de mult timp de acest lucru!

Desen de Uderzo. Aşa îmi place să văd comunitatea cititorilor, corespondenţilor şi colaboratorilor blogului "benzidesenateromanesti"!


3 comentarii:

Rent a car Bucuresti spunea...

Cu siguranta vei ajunge la 2 3 mii.

Dodo Niţă spunea...

Sa speram ca vor mai fi subiecte pentru urmatoarea mie de postari...

BETINO_31 spunea...

Felicitari pentru cele peste 1001 postari deja si la cat mai multe ! Subiecte se pot gasi mereu, numai cititori sa fie si inspiratie pentru desenatori si scenaristi !