luni, 3 aprilie 2017

ŞTRUMPFII – Satul pierdut



Acum vreo 60 de ani,  Pierre Culiford, cunoscut de fanii săi sub pseudonimul artistic Peyo,  a creat, mai mult din joacă, nişte piticuţi albaştri, personaje secundare în seria de benzi desenate  Johan et Pirluit.
Ştrumpfii, după cum i-a botezat creatorul său, au evadat în curând din paginile seriei-mamă şi au trăit propriile aventuri desenate, vreme de, iată, aproape 60 de ani.


Îndrăgiţi de micii cititori francofoni, reputaţia mondială le-a adus-o seria de filme realizate de americani, mai întâi de desene animate clasice şi, de câţiva ani, filmele 3D.
Am mai scris pe acest blog despre Ştrumfi,  acum doresc doar să vă anunţ că noul  film Satul pierdut este cea mai bună ocazie să vă duceţi la cinema împreună cu copiii sau nepoţii dvs. şi să savuraţi o frumoasă şi amuzantă aventură în 3D.

După care vă luaţi copiii şi nepoţii şi mergeţi şi la McDonald`s unde, cu doar zece lei,  cumpăraţi nu doar un meniu complet ci şi câte o căsuţă-ciupercă şi doi ştrumpfi.


De-a lungul timpului am strâns peste o sută de ştrumpfi, dar "sufeream" din pricina faptului că nu aveam nici o căsuţă (erau prea scumpe) pentru a reconstitui satul ştrumpfilor, într-o dioramă.
 Iată că acum, cu cele 8 căsuţe de la McDonald`s,  voi putea contrui satul ştrumpfilor, pe care îl voi aşeza în vitrină, alături de cel al lui Asterix şi Obelix, precum şi de Tintin, Haddock şi Milou, Blake şi Mortimer etc.
Ceea ce puteţi să faceţi şi dvs, dacă sunteţi pasionaţi de figurine inspirate din universul benzilor desenate.

Niciun comentariu: