miercuri, 26 aprilie 2017

Asterix - anul eveniment 1999!






Anul 1999 a fost unul special în cariera lui Albert Uderzo şi a personajelor inventate de el, Asterix şi Obelix.
 Se împlineau exact 40 de ani de la naşterea celebrelor personaje, în paginile revistei Pilote, aşa că Franţa a aniversat cum se cuvine eroii săi naţionali, chiar dacă imaginari!

Astfel, în luna martie, Poşta Franceză a editat  un timbru cu Asterix. Tot în martie, la Salon du Livre, editura Albert Rene a participat cu un stand uriaş, iar Uderzo  s-a întâlnit în mod excepţional cu cititorii săi. La această ediţie am participat şi eu, la invitaţia instituţiei Maison des cultures du monde,  şi aşa am ajuns să fac cunoştinţă cu celebrul artist.





În acelaşi an Claude Zidi a lansat filmul său artistic Asterix şi Obelix contra lui Cezar, cu Christian Clavier şi Gerard Depardieu în rolurile titulare. Filmul a fost un uriaş succes la scară mondială, cu 24 de milioane de spectatori!


Odată cu filmul s-a editat şi un excelent volum cu making-off-ul filmului,   intitulat Asterix &  Obelix contre Cesar – L`histoire d`un film, semnat de Pierre Billard (editura Plon).  

 Cine este interesat de acest volum de 155 de pagini în culori, care narează  nu doar povestea realizării filmului, ci şi odiseea naşterii celebrelor personaje desenate, poate să ne scrie pe adresa blogului.

Niciun comentariu: