miercuri, 5 octombrie 2016

Cătălin Negrea, la mulţi ani !



L-am cunoscut pe Cătălin Negrea prin 1995, când a participat la Salonul BD organizat în acel an la Braşov, venind de la Târgu Jiu. Era un rocker pur şi dur, în miniatură, îmbrăcat în piele neagră şi lanţuri. Ambiţios, practica un grafism underground, cu care reuşea să spună poveşti fantastice, inedite şi interesante. A participat la mai multe ediţii ale salonului BD, la Craiova, Braşov şi la Constanţa, şi a publicat benzi desenate în diverse fanzine, suplimente şi reviste, dintre care, poate cel mai mult, în suplimentul Mini Azi. Unele dintre aceste povestiri grafice le-a adunat între coperţile albumelor  personale  Omul de pe Sedra (1995) şi Negatron (1996).



După ce a terminat liceul a abandonat banda desenată şi a urmat, între 1999-2004, cursurile Universităţii Tibiscus (secţia Design şi Arte Aplicate) , iar între 2004-2008 pe cele ale Universităţii de Vest, tot din Timişoara (secţia Restaurare Conservare).




Din  2006 este  asistent la Universitatea Tibiscus şi, în toată această perioadă,  a lucrat ca graphic designer free-lance, semnând, printre altele, ilustraţii pentru revista SF Helion precum şi numeroase coperţi de cărţi.


Este unul dintre cei mai destoinici promotori ai artei digitale din România.
Născut pe 5 octombrie 1980, Cătălin Negrea împlineşte astăzi 36 de ani.

La Mulţi Ani !


Niciun comentariu: