vineri, 23 septembrie 2016

Marius Ghergu - expoziţie de grafică la Casa de Cultură Traian Demetrescu din Craiova


Vineri, 23 septembrie 2016, ora 18:00, la  Galeria Vollard a Casei de Cultură Traian Demetrescu din Craiova  se vernisează  expoziția de grafică „Portrete și povești”, cuprinzând lucrări de Marius Ghergu. 
Prezintă: Aurel Cărășel și George Crăciunoiu. 
Intrarea publicului este liberă.

"Marius Ghergu este absolvent al Facultății de Arte Plastice a Institutului Pedagogic București, promoția 1965.

A fondat, împreună cu Alexandru Mironov și Ion Ilie Iosif, Cenaclul S.F. Henri Coandă din Craiova.
A fost prezent cu desene în publicații precum: „Omicron”, „Star Trafic S.F. ”, „C.P.S.F. ”, „Știință și Tehnică”, „Almanahul Anticipația”, „Quasar”, „Strict secret”, „Curierul Național”, „Universul Românesc”, „Alternativ S.F. ”, „Obiectiv magazin”, „Cuvântul libertății”, „Rațiunea”, „Anticipația”.
A ilustrat antologiile „Alte întâmplări din veacul XXI” și „Alfa”. A executat copertele și desenele interioare la volumele „Enigmatic, Pământul” de Al. Mironov, „De la mitul astral la astrofizică” și „Călătorind prin univers” de Titus Filipaș, coperta volumului „Mitologii selenare” și desenele interioare la „Povești de pe muntele Golia” și „Poveștile zânișoarei Nomia” de Aurel Cărășel.

Expoziții personale: 
- Grafică - Casa de Cultură a Sindicatelor Craiova 1968
-  Grafică S.F. - Casa Tineretului Craiova 1976 și 1986. 

Participant la 14 expoziții colective de grafică S.F. cu prilejul RomCon-urilor, în cadrul cărora i s-a acordat premiul al II-lea, în 1970, iar în 1989, premiul al III-lea și premiul pentru întreaga activitate.
A participat, în mai 2016, cu o expoziție de desene la Colocviul Internațional „Interferențe culturale franco-belgo-românești”, la Alliance Francaise din Craiova."

Despre graficianul Marius Ghergu puteţi afla mai multe din interviul pe care mi l-a acordat şi care a apărut în revista nautilus.ro:
http://revistanautilus.ro/bd/omul-din-spatele-portretelor/ 

Niciun comentariu: