luni, 30 mai 2016

Moartea căpitanului America



 După 70-75 de ani de viaţă,  majoritatea  oamenilor mor  - e în natura firii. 
 Aşa că, în mod natural,  scenariştii de benzi desenate au regizat  moartea lui Superman (în 1992),  pe a lui Batman (vezi Batman R.I.P.,  la care a colaborat şi compatriotul nostru Sandu Florea, în 2008), pe a lui Spiderman (2011)  ba chiar şi pe a Căpitanului America.
Doar că, tot în mod firesc – nimeni nu-şi omoară găina cu ouăle de aur, astfel încât – după ce au ţinut fanii cu sufletul la gură pe parcursul multor luni – autorii i-au resucitat pe toţi aceşti super-eroi.
Eroii nu mor niciodată, nu-i aşa, darămite super-eroii!
Doar  Steve Rogers - Căpitanul America nu a mai resuscitat (?) locul său (rolul şi costumul) fiind preluate de prietenul şi discipolul  Bucky Barnes.


Şi cum răul nu moare niciodată, noul Căpitan America are ca misiune să-l combată – în continuare – pe Red Skull care, pe de o parte,  vrea să-şi transfere conştiinţa în creierul copilului pe care urmează să-l nască Sharon Carter, partenera de viaţă a lui Steve Rogers, iar pe de altă parte doreşte să preia puterea în America pe căi democratice, investind masiv în Gordon Wright, liderul carismatic al partidului A Treia Cale, care are toate şansele să ajungă viitorul preşedinte al U.S.A.
Dacă vor reuşi planurile malefice ale lui Red Skull,   sau adevărul şi dreptatea vor triumfa din nou, cu ajutorul noului Căpitan America, nu puteţi afla decât citind albumul Moartea Căpitanului America  (volumul Omul care a subminat America) al cărui scenariu a fost scris magistral de Ed Brubaker, şi ilustrat  hiper-realist de Steve Epting.

Albumul  a fost lansat în week-end la Comic Con Bucureşti, şi trebuie citit în continuarea albumului Civil War, tradus în româneşte de aceeaşi entuziaşti editori de la Lex Comics.

În fine, pentru o mai bună cunoaştere a întregii saga a Căpitanului America vă sfătuiesc să citiţi articolul bine documentat scris de Stan Alexandru Bogdan şi publicatul pe site-ul historia.ro.

Niciun comentariu: