marți, 8 martie 2016

La Mulţi Ani, Mircea Arapu!


Astăzi, 8 martie, Mircea Arapu, cel mai celebru român de la curtea regelui Pif,  aniversează frumoasa vârstă de 61 de ani!


Mircea Arapu este unul dintre acei autori model pentru tinerele generaţii (şi nu doar) în ceea ce priveşte caracterul,  profesionismul şi abnegaţia.

El a plecat din ţară cu dorinţa de a fi un autor al revistei Pif şi, deşi  de multe ori sorţii i-au fost potrivnici, el s-a luptat în permanenţă pentru a-şi îndeplini visul. A desenat aventurile lui Pif şi Hercule, ale lui Placid şi Muzo şi mai ales ale fantomiţei Arthur.
A lucrat la revista PIF GADGET între 1982-1987, apoi a făcut parte din redacţia noii reviste PIF, între 2004-2008,  iar astăzi continuă să colaboreze cu „almanahul” Super PIF, al cărui prim număr a apărut în iunie 2015, al doilea în decembrie 2015 iar al treilea este anunţat pentru martie 2016!

Mircea Arapu a lucrat de asemenea foarte mult  pentru promovarea BD-ului românesc, prin articole, afişe, expoziţii, prin participarea sa personală la numeroase festivaluri şi saloane.

În fine, datorită caracterului şi bunei sale educaţii,  Mircea Arapu este un adevărat Lord, unul dintre rarii care există în BD-ul românesc, alături de Puiu Manu, Livia Rusz, Valentin Tănase, Sandu Florea  şi alţi câţiva, iar eu mă mândresc cu prietenia sa.

La Mulţi Ani, Mircea,  şi la cât mai multe benzi desenate cu care să bucuri inimile noastre de copii din trupurile de oameni mari!




2 comentarii:

Costel BD spunea...

La Multi Ani cu Sanatate, Mircea!

Mircea Arapu spunea...

Multumesc, Dodo !
Confirmare pentru aparitia numarului 3 Super Pif Gadget
"Dès le 30 mars, Pif, c'est FOOT !"
http://l-eusses-tu-cru.blogspot.fr/2016/03/des-le-30-mars-pif-cest-foot.html