miercuri, 9 martie 2016

Exploratorii lumii de mâine


Îl cunoşteam pe Ştefan Ghidoveanu dinainte de 1989 şi, atunci când aveam ocazia, ascultam cu interes emisiunea sa de la Radio, Exploratorii lumii de mâine.


După 1990, şi mai ales după 2000, a început să vorbească mai des în emisiune şi despre benzi desenate,  mai ales că acestea începuseră în sfârşit să se afle pe o curbă ascendentă. Am participat de mai multe ori la emisiunile sale, singur sau alături de Puiu Manu, A. Ciubotariu, Mihai Ionaşcu, dar a chemat în emisiune şi alţi autori BD, ştiut fiind faptul că banda desenată şi SF-ul au mers mână în mână încă din anii 50, dar cu predilecţie după 1990.
Din păcate Ştefan Ghidoveanu s-a prăpădit şi, o vreme, emisiunea s-a întrerupt.
De la sfârşitul anului trecut însă,  la iniţiativa Cristinei Ghidoveanu şi a lui Cătălin Badea-Gheracostea, Exploratorii lumii de mâine a revenit sub formă de rubrică, în cadrul emisiunii Ştiinţa în cuvinte potrivite, fiind difuzată în fiecare joi,  între orele 13:20 și 14:00, pe lungimile de undă ale Radio România Cultural.

Vă invit dragi prieteni, vechi sau potenţiali cititori de SF să urmăriţi această emisiune, sau să citiţi blogul emisiunii  pentru a fi ţinuţi la curent cu tot ce mişcă în fandomul SF românesc, cu atât mai mult cu cât de pe blogul emisiunii aveţi link-uri către cei mai importanţi scriitori, critici, fani şi editori SF de la noi.

Lectură plăcută!

Niciun comentariu: