vineri, 30 octombrie 2015

Alex Lăpuşan - portret de investitor în domeniul benzilor desenate


Alex Lăpuşan este un self-made man, unul dintre acei adevăraţi tineri antreprenori de succes care au reuşit în viaţă, îmbinând ideile originale cu munca perseverentă.
Alex Lăpuşan este acţionarul principal al cunoscutei firme de software  ZITEC şi puteţi citi un interviu foarte interesant despre devenirea sa în viaţă,  pe site-ul cariereonline.ro.

 interviu realizat de Luiza Gireadă

Acest interviu este interesant pentru cititorii noştri şi datorită  faptului  că Alex Lăpuşan este co-acţionar al editurii HAC!BD. Iată ce putem citi  despre participarea sa la cea mai mare editură de benzi desenate din România:

 „În România, Zitec susține o editură de comic books, o piață aflată încă la început la noi, dar cu mulți susținători în strănătate. HAC!BD publică revista de benzi desenate Harap Alb Continuă, dar Alex precizează că există și o zonă digitală, iar unele reviste au fost traduse în engleză pentru a fi publicate pe platforme internaționale. Există și o aplicație Supererou pe telefoanele mobile unde pot fi citite revistele, dar și un soft care poate fi folosit și de alte edituri. „Primul număr din revista Harap Alb Continuă s-a vândut în 10.000 de exemplare, fără alt sprijin și luându-ne toate țepele posibile de la toți distribuitorii care au dat faliment și au dispărut cu banii. Investiția inițială în acest startup a fost de 30%, dar acum suntem în discuții să majorăm procentul, pentru că am investit și în runda a doua. Noi începem pe la 30-40 de mii de euro investițiile în startup-uri, iar în cele în care credem mergem peste, 100 - 200 de mii de euro. În cazul acesta am depășit 200 de mii de euro. Sperăm să ajungem la nivelul în care afacerea să se autosusțină și suntem foarte aproape.  Potențialul adevărat este să ducem aceste produse afară. Acolo există public mare, există o piață. Educăm piața, dar România nu e o baltă suficient de mare ca să facem un business aici.

Alex şi Simona Lăpuşan pozând în faţa hărţii aventurilor lui Harap Alb, reprodusă la o scară uriaşă pe unul din pereţii sediului firmei lor din Piaţa Vitan
 
 Apropo, aţi cumpărat cel mai nou număr al revistei HAC? Veţi găsi în paginile numărului 19, alături de povestirea principală, un spin-off  cu Regele Cioară desenat de Cristian Dârstar  şi mai ales un nou episod din versiunea (heroic) comică  a basmului cu Harap Alb, interpretată grafic de Octav Ungureanu.




Niciun comentariu: