miercuri, 9 septembrie 2015

Apocalipsa lui Rem Broo



Data de 9 septembrie 2015 va rămâne în analele istoriei benzii desenate. Astăzi, au apărut în Franţa, la două edituri diferite,  două albume desenate de autori români.
Despre PSG All Star, desenat de Victor Drujiniu, v-am informat ieri.
Albumul despre care urmează să vă vorbesc ne-a fost semnalat de un cititor (anonim, din păcate).

L`Apocalypse selon Bram et Ben  relatează… sfârşitul lumii.  Bram, un tânăr din zilele noastre, propulsat în Paradis din greşeală  este readus pe Pământ  şi începe să se creadă Anticristul în persoană. Ben, cel mai bun prieten al său, încearcă să-l readucă şi cu picioarele pe pământ.  În vremea aceasta, Apocalipsa se apropie implacabilă…

Simpatic acest album, al cărui scenariu a fost scris la patru mâini de  James Asmus şi Jim Festante şi desenat de… Rem Broo.

Dar noi, bedefilii, ştim că sub pseudonimul Rem Broo se ascunde  de fapt compatriotul nostru Remus Brezeanu, ale cărui lucrări de debut le-am citit în mai multe numere de revista Otaku Magazin.  Ba chiar am avut ocazia să-l şi invităm la Salonul BD de la Constanţa, în vremurile bune ale benzii desenate româneşti.

Remus Brezeanu practică un grafism simpatic, intenţionat deformat,  pentru a sugera efectul de mişcare, precum şi o cromatică psihedelică  agreabilă şi atrăgătoare.

Bref, un album de comandat  (eventual prin intermediul librăriei Kyralina din Bucureşti) şi de citit obligatoriu de toţii fanii BD de la noi.

Primele pagini din album pot fi rasfoite aici

Niciun comentariu: