miercuri, 5 august 2015

Alexandru Vizitiu, scenaristul seriei "Abaţia" se destăinuie


Am avut plăcerea şi onoarea să-l cunosc, la Comics Fest-ul organizat  de Octav Ungureanu  (şi persist în a crede că unul dintre scopurile oricărui salon adevărat de benzi desenate este de a înlesni comunicarea dintre cititorii de benzi desenate şi creatorii săi), pe Alexandru Vizitiu, scenaristul seriei de benzi desenate Abaţia.
Am descoperit un tânăr şarmant, inteligent, cultivat (cititor aplicat),  modest  şi mai ales posesor al unui uriaş bun simţ, cum foarte rar mai poţi întâlni la tinerii din ziua de azi.


Ia uitaţi ce spune el, la vârsta la care unii teribilişti şi lăudăroşi (găunoşi) dispreţuiesc BD-ul românesc (fără măcar să-l cunoască)  atunci când nu-l denigrează de-a dreptul:

"Banda desenată românească devine din ce în ce mai fascinantă și variată. Acest lucru cred că se reflectă și în benzile care îmi plac. De exemplu, de curând,  am făcut rost de banda desenată „Toate Pânzele Sus”, o carte foarte diferită – în stil și subiect – de „Elabuga”, dar consider că amândouă sunt geniale."

Alexandru Vizitiu a acordat zilele trecute un interviu pentru revistanautilus.ro, din care puteţi să aflaţi lucruri foarte interesante despre colaborarea dintre scenarist-desenator-editor precum şi despre procesul de creaţie al benzii desenate Abaţia.
Standul revistei Abaţia la Comic Con Bucureşti 2015

Niciun comentariu: