joi, 9 iulie 2015

Dan Ungureanu ilustrează POSSUM SQUAT


Lucianne  DeLong este o mamă cu cinci copiii din statul Alabama, sudul Statelor Unite. În acelaşi timp,  şi din aceste motive, ea a devenit o fecundă autoare de proză pentru copii.
Lucianne DeLong
Cea mai cunoscută serie a sa, în Statele Unite, este Possum Squat, din care au apărut deja  5 volume. Possum Squat spune povestea unor drăguţe personaje antropomorfe (animăluţe cu trupuri, trăsături şi obiceiuri umane) care trăiesc viaţa unor fermieri din …Alabama, bineînţeles, şi ale căror peripeţii servesc drept pretext pentru a inocula micilor cititori  preceptele unei bune educaţii.
O astfel de serie animalieră, care îmi aminteşte foarte mult de romanul Vântul prin Sălcii al lui Kenneth Grahame, nu ar fi cunoscut o atât de mare popularitate, dacă nu ar fi fost bogat ilustrată de un grafician talentat. Acest grafician se numeşte Dan Paul Ungureanu şi este din Piteşti. În 2013 el a câştigat concursul iniţiat de editura Krullstone Publishing şi de atunci el a devenit desenatorul seriei Possum Squat dar şi al altora de la aceeaşi editură.

În continuare vă prezentăm coperţile cărţilor ilustrate de Dan Paul Ungureanu precum şi câteva ilustraţii semnificative.








Cei ce doresc să afle mai multe despre acest univers fermecat, eventual să şi comande cărţile ilustrate de Dan Paul Ungureanu, o singură adresă:

Niciun comentariu: