marți, 21 aprilie 2015

Belgian Week la hotelul Crowne Plaza





Luni, 20 aprilie, s-a deschis  "Săptămâna  Belgiană"  la hotelul Crown Plaza. Manifestarea, aflată la cea de-a treia ediţie,  îşi propune aducerea în atenţia publicului românesc a investiţiilor belgiene în România şi găsirea de noi oportunităţi de afaceri belgo-române.
La deschiderea oficială au vorbit domnul  Alain Schodts, preşedintele BEROBA (Asociaţia oamenilor de afaceri belgieni şi romani)  şi Excelenţa Sa, Domnul Philippe Beke, Ambasadorul Regatului Belgiei la Bucureşti.
Domnul Alain Schodts
E.S. Domnul Philippe Beke, Ambasadorul Regatului Belgiei la Bucureşti


În ceea ce mă priveşte, am fost invitat să vorbesc despre banda desenată belgiană şi mai ales despre Nero, unul dintre cele mai cunoscute personaje ale BD-ului belgian de limbă flamandă. Banda desenată, alături de bere şi ciocolată, se numără printre cele mai importante produse exportate din Belgia, în întreaga lume,  inclusiv în România. 
Vă reamintesc că, în ultimii ani,  au fost traduse la noi zeci de albume şi reviste cu aventurile lui Tintin, Lucky Luke şi Ştrumfii.

Expoziţia  "Nero în România"
La conferinţa de presă m-am întâlnit cu cel mai important editor BD din România, Mihai Ionaşcu.


 Impreună am vizitat expoziţia de benzi desenate, am degustat faimoase  mărci de bere dar şi binecunoscutele praline belgiene. Am făcut cunoştiinţă cu doamna Marie Carels,  producătoare de ciocolată belgiană din judeţul Gorj (şi cu magazin la Târgu Jiu - atenţie olteni!) şi mai ales cu simpaticul Jolyon, reprezentantul celebrei mărci de ciocolată Leonidas în România. Bănuiesc că toţi cititorii noştri din Bucureşti au trecut măcar o dată pe la magazinul din strada Doamnei.

Discutând despre benzi desenate cu dl. Philippe Beke

Săptămâna belgiană se va închide pe 26 aprilie. E ceva mai complicat să ajungem la Bruxelles şi ia mai mult timp, dar la hotelul Crowne Plaza se ajunge cu un bilet de autobuz sau cu maşina personală. Concomitent  cu expoziţia  "Nero în România", restaurantul hotelului propune şi meniuri special gătite pentru ocazie, bazate pe reţete tipice din diverse regiuni ale Belgiei. Aşa că, dacă doriţi să simţiţi gustul Belgiei într-o seară, atunci mergeţi la hotelul Crowne Plaza.




Niciun comentariu: