joi, 2 octombrie 2014

Veniamin Chiţu: „ Lumea e plină de provocări. Misterele şi enigmele ei aşteaptă să fie transpuse în universul benzilor desenate…”





 Unii dintre dvs.  îl cunoaşteţi pe Veniamin  Chiţu datorită benzilor sale desenate publicate din 2013 în fanzinul Comics. Dar nu ştiaţi, dacă nu aţi citit Istoria şi Dicţionarul benzii desenate că, de fapt el este autorul  a sute de planşe,   publicate din 1990 şi până prezent în mai multe  reviste pentru copii  şi tineret din ţară. 



Asta deoarece Veniamin este un om modest și un autor discret. Nu  se laudă pe bloguri și pe facebook, nu s-a bătut niciodată cu pumnul în piept, nu a mâncat banii ICR-ului şi AFCN-unului, deşi în mod cert este mult mai reprezentativ pentru a noua artă decât impostorii şi pornografii Sorina Vasilina, Prealordul Akira, Branea sau escrocii Ciubotariu și Jumătatea Plină.

În revista revistanautilus.ro puteţi citi primul interviu realizat vreodată  cu autorul BD Veniamin Chiţu, iar în cele ce urmează găsiți câteva mostre de benzi desenate publicate sau inedite, care arată că autorul se descurcă  atât în stilul comic cât şi în cel realist.

Revista Benny


Revista Bim

Visul lui Veniamin : o revistă cu BD din universul "Star Trek"

desene inedite



Planșă desprinsă parcă din universul "Harap Alb continuă"





 Pasionat de science-fiction, Veniamin Chiţu este și autor de proză SF, semnând un volum întreg împreună cu prietenul său Gabriel I. Năstase, cadru universitar. Prefața volumului este scrisă de binecunoscutul Alexandru Mironov.

Niciun comentariu: