marți, 15 aprilie 2014

www.wall-street.ro despre East European Comic Con 2014



 "Comic-Con 2014, "provocari geek" si business pragmatic: cat costa sa aduci in tara actori din Game of Thrones si Harry Potter"

 

“Tudor Serbanescu are 28 de ani, master in politica si guvernare in Marea Britanie si a lucrat la Oracle Romania insa, mai departe de acestea, se considera “un geek” – in sensul pozitiv al cuvantului. Pune umarul activ la organizarea evenimentului Comic-Con din Bucuresti si povesteste ce inseamna sa incerci sa chemi in tara actori renumiti, sa pregatesti halele Romexpo pentru “invazia” a peste 20.000 de oameni si sa incerci sa faci dintr-un eveniment local, unul regional.

Evenimente dedicate benzilor desenate, cosplay-ului (costumatii specifice supereroilor – n.r.), boardgames-urilor si, per total, entertainment-ului, sunt ceva “la ordinea zilei” in SUA, Marea Britanie sau Australia. In Romania insa, acestea au inceput sa intre abia in urma cu cativa ani, prin Dream Hack dar si, anul trecut, Comic-Con.
Este deci un segment de piata tanar, insa cu mare potential business (si nu numai), avand in vedere pasiunea in crestere a romanilor pentru “activitatile geek-ish” (pasionati de activitati distractive, specifice cel mai adesea tinerilor – n.r.). Tudor Serbanescu, director executiv adjunct, vorbeste despre provocari, reusite si deziderate in legatura cu Comic-Con.”

Alex Goagă

Continuarea aici.

 


 

Niciun comentariu: