duminică, 16 martie 2014

„Benzile desenate şi istoria - remarci şi variaţiuni despre războaiele secolului XX. „





Luni,  17 martie la ora 18.00, dl Alain Chatriot va susţine o conferinţă  cu tema « Les bandes dessinées et le récit historique : quelques remarques et variations sur les guerres du XXe siècle » la Institutul Francez din Bucureşti. 

Alain Chatriot  este cercetător la CNRS (Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică din Franţa). Este de asemenea editor al revistei Cahiers Jaures dar şi un bedefil convins :  J’aime beaucoup la bande dessinée, j’ai réalisé des chroniques d’albums en  donnant mon avis de passionné, mais aussi mon regard  d’historien... De ce point de vue, c’est très intéressant ! » recunoaşte dânsul intr-un interviu.
Alain Chatriot a fost invitat la Bucureşti în cadrul unui master franco-românesc « Politica în Europa. State, frontiere şi societăţi », master comun al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii din Bucureşti şi al Şcolii de Înalte Studii de ştiinţe sociale din Paris.
Alain Chatriot


 Felicitări conducerii Institutului Francez că nu se mai lasă dusă de nas de escrocii de la Jumătatea Plină şi invită la manifestările sale oameni de valoare, adevăraţi reprezentanţi ai culturii şi civilizaţiei franceze  şi nu troglodiţi (colectivul  Les Troglodytes), pornografi (Pakito Bolino) sau plagiatori (Xavier Lowenthal şi Ilan Manouach) cum au făcut în ultimii ani.

Intrarea la conferinţă este  liberă.

Niciun comentariu: