joi, 30 ianuarie 2014

Ileana Surducan la Festivalul Internaţional al Benzii Desenate de la Angoulême





Între 30 ianuarie şi 2 februarie 2014 se desfăşoară la Angoulême cea de –a 41-a ediţie a Festivalului Internaţional al Benzii Desenate, cea mai mare manifestare de gen din Europa.


Ediţia din 2004 a fost singura în istoria Festivalului la care banda desenată românească a fost invitată oficial, cu o expoziţie colectivă şi un  stand oferit de către organizatori,  dar am remarcat cu plăcere că în ultimii ani autori de naţionalitate română participă în mod curent la manifestare, la invitaţia editorilor lor.
Astfel, la standul editurii Soleil au fost prezenţi şi au dat dedicaţii fraţii Dan şi Augustin Popescu precum şi Cristian Păcurariu, iar la cel al editurii Casterman Alex Talambă.
În fine, la standul micii dar dinamice edituri Makaka, cititorii s-au putut întâlni  cu frumoasa şi talentata noastră compatrioată Ileana Surducan, autoarea (scenariu şi desene) excelentului roman grafic Le Cirque – Journal d`un dompteur de chaises.
Cartea sa  bucurându-se de succes,  Ileana a fost invitată  de către editorul său să participe şi anul acesta la Festivalul de la Angoulême, alături de alţi 5 autori Makaka.
Francezi românofili şi români bedefili aflaţi la Angoulême, o găsiţi pe Ileana la standul L2, holul 2 din cortul Champs de mars.
În aşteptarea unor fotografii cu Ileana la Angoulême, reproducem aici simpaticul desen cu autorii prezenţi la standul Makaka. 



(c) Makaka
 
"Ura! Şi anul acesta am venit la Angouleme!"



"Pfff... acelaşi roman grafic. Nu ai mai desenat nimic nou?""Mai taci... du-te şi enervează-l pe Roderick"

Mulţumim, Ileana, pentru că ne răsfeţi cu minunatele tale poveşti desenate!

Niciun comentariu: