luni, 16 decembrie 2013

Lansarea albumului Ioniţă Tunsu – foto-reportaj de Alex Nazarie




Aşa cum era de aşteptat la lansarea unui nou album marca Puiu Manu, a fost multă lume la  evenimentul de la librăria Anthony Frost. Două generaţii de cititori, ba chiar trei, dacă îl luăm în calcul şi pe Radu Stoican  care,  la 14 ani, este cel mai tânăr autor BD publicat în fanzinul Comics au venit la întâlnirea cu Maestrul Benzilor Desenate.
Eram noi, generaţia de 50-60 de ani, care ne-am desfătat cu aventurile lui Dim Dunăreanu şi BD-urile istorice desenate minunat de Puiu Manu în paginile revistei Cutezătorii şi în albumele de la editurile  Stadion şi Ion Creangă, dintre care i-am recunoscut pe realizatorul TV Ion Lucian Ciucu, scriitorul Ion Manolescu, Eddy Pandele, desenatorii Şerban Andreescu şi Bogdan Prejoianu, fanul nr 1 Ştefan Somogyi etc.   
Mai mulţi decât noi erau cei de 25-30 de ani care l-au citit pe Puiu Manu după 1990, în revista Universul Copiilor: desenatorii Ionuţ Popescu şi Octav Ungureanu, Raluca Dragomir şi Diana Sabău şi, bineînţeles,  numeroşi  fani pe care nu-i cunosc personal dar pe care îi salut şi le recomand librăria Anthony Frost ca sediu inconturnabil (aproape un muzeu) al benzii desenate româneşti.   
În două ore s-au vândut peste 100 de albume, mulţi dintre cei prezenţi cumpărând nu doar pentru ei ci şi pentru prieteni de-ai lor din alte localităţi sau alte ţări care, din motive evidente, nu au putut participa la manifestare.
Pentru aceştia din urmă  publicăm următorul  foto- reportaj realizat de Alex  Nazarie:




















Niciun comentariu: