vineri, 29 noiembrie 2013

Salonul European al Benzii Desenate de la Paris




Aşa arată un adevărat afiş al unui adevărat salon de benzi desenate - desen de Nikita Mandryka

În  acest week-end de noiembrie 2013 se desfăşoară la Primăria celui de-al treisprezecelea arondisment al   Parisului, cea de-a 13- ediţie a Salonului Benzii Desenate de Colecţie.


Fără să fie superstiţioşi, invitaţii de onoare, binecunoscuţii - inclusiv in România - Nikita Mandryka (cel ce semnează şi afişul acestei ediţii), François Corteggiani, Frank Margerin, Georges Ramayoli, compatriotul nostru Mircea Arapu (care a semnat afişul ediţiei de anul trecut) se vor întâlni cu publicul pasionat şi vor da dedicaţii pe albumele lor, cot la cot cu numeroşi alţi tineri autori de benzi desenate.
Românii bedefili care sunt la Paris în acest week-end (şi ştiu că blogul benzilor desenate româneşti  este urmărit  de câteva sute de cititori din Franţa – bănuiesc că români stabiliţi în Hexagon) au o ocazie unică să se întâlnească cu autorii din revista Pif Gadget.
Bedefilii din România să nu dispere, mai devreme decât s-ar fi aşteptat, se vor (re)întâlni cu Mircea Arapu, Corteggiani şi alţi autori de la Pif,  la Constanţa şi la  Bucureşti.
 
Aşa arată albumele unui adevărat autor de benzi desenate - Mircea Arapu.
 La cele 3 ediţii ale SEBD de la Bucureşti nu a fost loc şi pentru acest franco-român cu care ne mândrim, în schimb au fost aduşi autori necunoscuţi în propria lor ţară, marginali, neînsemnaţi, culminând cu  Pakito Bolino un binecunoscut pornograf francez (care nu desenează BD). Mulţumiri Jumătăţii Pline şi Muzeului Ciubotaru care bagă în buzunar mii de euro de la diverse instituţii culturale pentru organizarea acestei manifestări anti-BD.

Niciun comentariu: