miercuri, 26 iunie 2013

Invitaţie la BUCUREŞTI COMICS FEST 2013





Între  29 - 30 iunie va avea loc la galeria Saint Ink din Bucureşti (strada Doamnei nr. 3) cea de-a doua ediţie a manifestării BD Bucureşti Comics Fest


Sâmbătă şi dumnică, de la orele 11,00 AM până la orele 22,00 PM, vor avea loc lansări, ateliere, proiecţii.
Se vor putea achiziţiona albume BD româneşti de la editurile Adenium, Casa radio, HAC BD! şi Mandragora; manga şi comics-uri de la librăriile ComicBook City, Rabit Comics, Anthony Frost; se vor mai găsi de vânzare reviste şi fanzine precum Harap Alb continuă..., Comics, BDC, Compost...
Taraba de jocuri propune pasionaţilor cele mai noi boardgames, iar Colecţii de figurine cele mai noi figurine de personaje celebre de comics-uri.
Manifestarea va prilejui fanilor BD întâlnirea cu numeroşi autori de benzi desenate: veteranii Puiu Manu şi Şerban Andreescu, consacraţii Ileana şi Maria Surducan, Andrei Moldovan, care vin toţi de la Cluj; tinerele speranţe Alin Ivan, Toma Alexandru, Octav Ungureanu, Nilu Crocodilu (care semnează şi afişul manifestării), Raluca Dragomir şi Diana Sabău, creatoarele excelentei serii Zbeng & Zbântui, Alexandru Ciubotariu, Robert Obert, Nicolae Negură, Coon etc.
Un invitat special va sosi din Italia: Costel Curelaru.

Programul şi lista completă a participanţilor sunt în curs de actualizare, aşa încât urmăriţi blogul evenimentului:  www.bucuresticomicsfest.blogspot.ro.



În cadrul manifestării, sâmbătă de la ora 17,00,  voi prezenta pasionaţilor Monografia Sandu Florea.
Sandu Florea este cel mai publicat şi cel mai cunoscut autor român în străinătate, mai ales în Statele Unite. După o carieră bogată în România (a publicat BD în mai toate revistele şi almanahurile pentru copii de la noi şi a semnat 9 dintre cele 50 albume apărute în timpul socialismului) el se mută cu familia în 1991 în  Statele Unite, unde  începe o nouă carieră (pornită de la 0): cea de realizator de comicsuri. În 20 de ani a semnat creionajul dar mai ales tuşul la peste 300 de comics, publicate de cele mai mari edituri BD din America: Marvel, DC, Dark Horse etc.
Povestea vieţii şi carierei extraordinare a lui Sandu Florea o puteţi citi în paginile monografiei sale.
De notat că toţi cei ce vor achiziţiona  monografia la la Comics Fest vor putea participa la o tombolă având ca premiu un comic-book Batman semnat de Sandu Florea.






Niciun comentariu: