duminică, 16 septembrie 2012

Generaţia Comics la Constanţa


Povestea "generaţiei" Comics a început la Salonul BD Bucureşti 2006, după cum mărturiseşte Octav Ungureanu, iniţiatorul publicaţiei Comics. Deşi poartă un nume american, în paginile sale găsim exclusiv benzi desenate româneşti. Încet-încet, în revistă au apărut lucrările a peste 50 de autori, mai tineri sau mai în vârstă, mai talentaţi sau mai puţin talentaţi, dar toţi dornici să creeze benzi desenate. Iar faptul că Octav îi publică în revistă, îi ajută şi îi încurajează foarte mult pe aceşti tineri.
Ajunsă deja la numărul 11, revista/fanzin Comics (revistă prin diversitatea şi bogăţia  genurilor şi stilurilor BD-urilor publicate, iar fanzin prin faptul că -încă- nu-şi plăteşte colaboratorii cu bani ci doar cu satisfacţie artistică) devine din ce în ce mai profesionistă. Aşteptăm cu interes să vedem -peste cinci ani- care din colaboratorii săi vor deveni şi ei profesionişti.
Pentru a-i promova şi mai bine  pe aceşti tineri autori, Salonul BD Constanţa 2012 le oferă un spaţiu expoziţional generos şi a invitat pe mai mulţi dintre ei la întâlnirea cu publicul bedefil:Valentin Sava, Laurenţiu Butuc, Alexandru Toma şi, bineînţeles, Octav Ungureanu.
Toţi cei care i-aţi citit doar pe internet, aveţi acum ocazia să vă întâlniţi cu ei, în carne şi oase, într-un cadru adecvat unei astfel de întâlniri: Muzeul de Artă din Constanţa (doar între 21-23 septembrie).

Un comentariu:

Octav spunea...

multumim de invitatie! sper sa ajungem in numar cat mai mare! :)